Prenosimo tekst iz časopisa VIDI: VIDI.CLOUD – Virga, ERP Cloud sustav

Prenosimo tekst iz časopisa VIDI: VIDI.CLOUD – Virga, ERP Cloud sustav

Gartner, najrenomiranija svjetska kuća za istraživanje IT tržišta, je 2011. proglasila cloud computing naprogresivnijom svjetskom IT tehnologijom, a trendovi su kasnije pokazali da su bili u pravu. Što onda reći za stručnjake i vizionare tvrtke LogIN d.o.o. iz Rijeke koji su još davne 2008.-e hrvatskom tržištu prvi ponudili ERP sustav VIRGA u potpunosti temeljen na cloud computing tehnologiji?

Pravovremeno predviđanje svjetskih trendova od strane tvrtke LogIN, razvoj nove verzije aplikativnog rješenja i značajna ulaganja u infrastrukturu rezultirala su modernim ERP sustavom VIRGA, u potpunosti temeljenom na cloud computing tehnologiji. ERP sustav VIRGA temelji se na Oracle 3-tier arhitekturi (Oracle IAS), a izrađene je korištenjem Oracle razvojnih alata. Kao i kod drugih cloud servisa, najprepoznatljivija karakteristika je činjenica da se podaci klijenata nalaze u datacentru pružatelja usluge (LogIN) koji je i odgovoran za njihovu sigurnost i dostupnost.

Klijenti, pogotovo danas, obraćaju posebnu pažnju na „rezanje“ IT troškova, što je i dodatni razlog radi kojeg će VIRGA biti odabir tvrtki koje traže svoj prvi ERP sustav ili mijenjaju postojeći. Korištenje VIRGE ne zahtijeva postojanje serverske infrastrukture kod klijenta budući da LogIN pruža tehnologiju, infrastrukturu i ERP sustav kao jedan vid servisa. Klijent VIRGU ne kupuje, već plaća mjesečni zakup ugovoren prema broju korisnika i modulima koje isti koriste te je sustav naplate potpuno transparentan.

VIRGA ne zahtijeva instalaciju na klijentskoj strani, budući da se u sustavu radi putem interneta i internet preglednika, a mnoge će obradovati i činjenica da VIRGU mogu koristiti i na Linux OS-u. Implementacija podrazumijeva setup tvrtke korisnika na LogIN infrastrukturi, kvalitetnu obuku i podršku u operativnom radu. U cijenu zakupa uključene su sve zakonske promjene te fond sati podrške u operativnom radu.

Poslovni subjekti kojima će benefiti uvođenja VIRGE biti najizraženiji su SMB tvrtke sa većim brojem dislociranih objekata ili poslovnica (npr. lanci trgovina), no VIRGA sa svojim funkcionalnostima pokriva potrebe tvrtki iz svih područja (trgovina, proizvodnja, uslužne djelatnosti). VIRGU uspješno koriste mikro tvrtke (1 korisnik) kao i veće organizacije (stotinjak korisnika i više stotina zaposlenika).

Kao dodanu vrijednost, korisnik uz VIRGU dobiva i Android reporting sustav (Virga Reports), koji u realnom vremenu iz transakcijske baze dohvaća detaljne izvještaje o poslovanju (do nivoa stavke na računu), u tabličnom ili grafičkom obliku. 18 godišnje iskustvo tvrtke i zaposlenika LogIN-a u razvoju, uvođenju i održavanju ERP sustava jamstvo je zadovoljstva sadašnjih i budućih korisnika.

TOP 5 – VIRGA

– Rad putem interneta i internetskog preglednika
– VIRGA BUSINESS – Veleprodaja, maloprodaja, nabava, skladišno poslovanje
– Nema potrebe za serverskom infrastrukturom kod klijenta
– VIRGA FINANCE – Glavna knjiga, salda konti, likvidatura, obračun PDV-a…
– VIRGA PRODUCTION – Upravljanje procesom proizvodnje, nabava i upravljanje materijalima

 

Članak je objavljen na portalu časopisa VIDI

http://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Virga-ERP-Cloud-sustav