PREDSTAVLJANJE EU IPA PROJEKTA LoginCloud

PREDSTAVLJANJE EU IPA PROJEKTA LoginCloud

fondzaglavlje-1406529962.png

18.06.2014.

Projekt „LogINCloud“,  novi tehnološki iskorak riječke informatičke tvrtke „Login“ d.o.o., na današnjoj su prezentaciji javnosti predstavili djelatnici tvrtke.

Projekt je uspješno kandidiran na javnom natječaju „Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva“ u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku – Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007-2013. Bespovratno financiranje sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi  139.989,22 EUR, dok je ukupna vrijednost Ugovora o financiranju 271.507,41 EUR.

Osnova je „LoginCloud“ poduzetničke ideje upotrijebiti iskustvo, znanje  i novu tehnologiju za izgradnju informatičkog centra koji će korisnicima pružati mogućnost iznajmljivanja aplikativnih rješenja, informatičkih usluga konzultacija, školovanja i podrške u radu iznajmljenih aplikativnih rješenja, ali i mogućnost iznajmljivanja cjelokupne vezane serverske infrastrukture .

Jedan od rezultata projekta je i certifikacija obnovljenog informatičkog centra tvrtke prema ISO27001 standardu. Predstavnici tvrtke SGS Adriatica na današnjoj su prezentaciji projekta tvrtki „Login“ d.o.o. svečano uručili i ISO27001 certifikat informacijske sigurnosti, čime se tvrtka svrstava među samo pedesetak tvrtki u Republici Hrvatskoj koje su svoje poslovanje uskladile s ISO normama informacijske sigurnosti.

U okvir projekta uključen je i razvoj novog proizvoda temeljenog na računalstvu u oblaku odnosno „Cloud computing“ tehnologiji i SaaS (Software as a Service) poslovnom modelu.  Novi proizvod „VirgaMobileSales“ namijenjen je unaprijeđenju prodaje i koristi nova „tablet“ rješenja koja će korisnicima omogućiti moderan presonalizirani pristup vlastitim klijentima.

Tvrtka Login d.o.o. posluje od 1996. godine, danas zapošljava 24 viskoobrazovana djelatnika i bavi se izradom, isporukom i podrškom u radu poslovnih informacijskih sustava koji se koriste uglavnom u privatnim tvrtkama proizvodne, turističke i trgovačke djelatnosti.

U vrlo oštroj konkurenciji kako svjetskih tako i domaćih poslovnih IT rješenja uspješno poslovanje podrazumijeva kontinuirana vrlo skupa ulaganja u vlastiti razvoj.  Takva je razvojna koncepcija s inovativnim pristupom razvoju aplikativnih rješenja, uz obnovu „Oracle Gold Partner“ statusa, tvrtki donijela i nagradu  „European Best Newcomer Award“ korporacije „Toshiba Systems“ .

Više informacija o EU fondovima saznajte na web stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Ova objava izrađeno je u okviru LoginClouda projekta kojeg je sufinancirao Europski fond za regionalni razvoj / Europska unija iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2013 – Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.

Kontakti relevantnih institucija iz sustava upravljanja EU fondovima:

Ministarstvo regionlanog razvoja i fondova EI www.mffreu.hrfondovi@mrrfeu.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta www.minpo.hrpitanja@minpo.hr

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje: www.safu.hrinfo@safu.hr

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Logina d.o.o.