POTPISAN UGOVOR O EU FINANCIRANJU PROJEKTA `LogINCloud`

POTPISAN UGOVOR O EU FINANCIRANJU PROJEKTA `LogINCloud`

fondzaglavlje-1406537381.png

U srijedu 19.06.2013. na svečanosti koju je organizirala Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, a u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvom poduzetništva i obrta, svečano je potpisan Ugovor o financiranju za projekt “LoginCloud” kojeg smo kandidirali na javno raspisani natječaj “Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva”, financiranog u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku – Operativni program za regionalnu konkurentnost s ukupno 7,4 milliona EUR. Ukupna vrijednost našeg Ugovora o financiranju projekta “LogINCloud” iznosi 271.507,41 EUR. Planirano bespovratno financiranje IPA sredstvima na razini je od 51,5 % odnosno 139.989,22 EUR.

svecanadodjela.jpgProjekt “LoginCloud” obuhvaća tehnološku obnovu, unaprijeđenje i certifikaciju sigurnosti infrastrukture tvrtke koja se koristi za pružanje računalnih usluga vezanih uz “poslovanje u oblaku”. Osnova je naše poduzetničke ideje upotrijebiti iskustvo, znanje i novu tehnologiju za izgradnju informatičkog centra koji će korisnicima pružati mogućnost iznajmljivanja aplikativnih rješenja, informatičkih usluga konzultacija, školovanja i podrške u radu iznajmljenih aplikativnih rješenja, ali i mogućnost iznajmljivanja cjelokupne vezane serverske infrastrukture . Projektom je planirana obnova i unaprijeđenje tehničke infrastrukture informatičkog centra tvrtke te njegova certifikacija prema ISO27001 standardu. Projekt obuhvaća i razvoj novog proizvoda temeljenog na opisanoj “Cloud computing” tehnologiji i SaaS (Software as a Service) poslovnom modelu.

Novi proizvod namijenjen je unaprijeđenju prodaje i koristi nova “tablet” rješenja koja će korisnicima omogućiti moderan presonalizirani pristup vlastitim klijentima. Svečanom potpisivanju Ugovora o financiranju projekta “LoginCloud” uz ostale uvažene goste prisustvovali su i Njegova Ekselencija Paul Vandoren, potpredsjednik Vlade RH, prof.dr.sc. Branko Grčić te Ministar poduzetništva i obrta gdin. Gordan Maras. Za tvrtku Login d.o.o. Ugovor je u nazočnosti našeg voditelja projekta Davora Hero te vanjske konzultantice tvrtke Nikoline Rebić (AITAC d.o.o.), potpisao direktor tvrtke Davor Slavić.

Tvrtka Login d.o.o. posluje od 1996. godine, danas zapošljava 24 viskoobrazovana djelatnika i bavi se izradom, isporukom i podrškom u radu poslovnih informacijskih sustava koji se koriste uglavnom u privatnim tvrtkama proizvodne, turističke i trgovačke djelatnosti. U vrlo oštroj konkurenciji kako svjetskih tako i domaćih poslovnih IT rješenja uspješno poslovanje podrazumijeva kontinuirana vrlo skupa ulaganja u vlastiti razvoj. Takva nam je razvojna koncepcija s inovativnim pristupom razvoju aplikativnih rješenja ove godine, uz obnovu “Oracle Gold Partner” statusa, donijela i nagradu “European Best Newcomer Award” još jednog našeg principala korporacije “Toshiba Global Commerce Solution” . Nagrada nam je dodijeljena za razvoj aplikativnog rješenja za samoposlužne blagajne. Radi se o modernim sustavima koji omogućuju kupcima da i bez pomoći blagajnika skeniranjem artikala u svojoj košarici formiraju i plate račun za kupljenu robu.

Aplikativno rješenje za podršku u radu opisanih sustava proizvod je posebno educiranih djelatnika tvrtke Login d.o.o. Prijedlog za sufinanciranje tog vrlo zahtjevnog i skupog školovanja prijavili smo i na natječaj za financiranje poduzetništva koji provodi Odjel gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke. Na žalost, u uokviru planiranih sredstava u iznosu od 1,5 milijuna kn nije bilo prostora za financiranje edukacije na projektu koji je dobio “European Best Newcomer Award” nagradu. U ovako teškoj ekonomskoj situaciji jako nam je važno da se poticanje poduzetničkih inicijativa odvija na transparentan način na svim razinama. Zbog toga smo i vrlo ponosni što smo u transparentnim uvjetima i vrlo oštroj konkurenciji preko 1.000 (tisuću) kandidiranih projekata za EU IPA financiranje, izabrani među 49 (četrdesetdevet) tvrtki kojima je financiranje zaista i odobreno.

Više informacija o EU fondovima saznajte na web stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Ova objava izrađeno je u okviru LoginClouda projekta kojeg je sufinancirao Europski fond za regionalni razvoj / Europska unija iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2013 – Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.

Kontakti relevantnih institucija iz sustava upravljanja EU fondovima:

Ministarstvo regionlanog razvoja i fondova EI www.mffreu.hrfondovi@mrrfeu.hr

Ministarstvo poduzetništva i obrta www.minpo.hrpitanja@minpo.hr

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje: www.safu.hrinfo@safu.hr